Avui ens visita el psicopedagog del CREDA de Tarragona per tal de valorar un nen de P4 però també aprofitem per explicar-li el cas de B.
Respecte al nen de P4, aquest presenta un retard en l’adquisició del llenguatge i hi ha un informe mèdic procedent de Sant Joan de Déu on se’l diagnostica de trastorn del llenguatge però no s’especifica de quin tipus. Es sol·licita una valoració per part del CREDA ja que la mare a partir d’aquest diagnòstic sol·licita que el nen no assisteixi a les sessions d’anglès i de música i que pugui gaudir del recurs de USEE. Amb el psicopedagog del CREDA es revisa l’expedient del nen i totes les proves psicopedagògiques que se li han fet.
Aquest nen assistia a sessions amb la logopeda del CDIAP fins a principi d’aquest any quan se li va donar l’alta per qüestions d’edat d’assistència que té aquest recurs i utilitza un plafó de comunicació.
A partir de la valoració de tota la informació i d’observar el nen a la classe es creu que el nen presenta un retard en l’adquisició del llenguatge ja que presenta intenció i iniciativa en comunicar-se i rebutja l’ús del plafó perquè vol expressar-se oralment.
Ara quedarà pendent realitzar una nova entrevista amb la mare on se li proposarà sol·licitar una beca per tal de poder assistir a una logopeda privada per tal de millorar els processos d’adquisició del llenguatge i a l’escola continuarà assistint a sessions amb la MALL:
Respecte a en B., es valora el GALC (prova administrada durant el primer trimestre) i també se li fa un resum dels resultats obtinguts en la valoració cognitiva realitzada. Les conclusions són que existeix una bona intenció comunicativa i que les dificultats radiquen amb l’aprenentatge de la llengua i la possessió d’un vocabulari poble.
Avui mateix la tutora de B. ens comenta que ha parlat amb la mare. Aquesta explica que han tornat a anar a l'otorrinolaringòleg i que recomana que el nen s'operi de carnots i se li faci un drenatge per evitar l'acumulació de mocs.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada