16/05/2011: Correcció proves B. i elaboració informe

Avui toca corregir les proves psicopedagògiques administrades a B.

Del test WISC-IV s’obté com una puntuació del CTI (Quocient intel·lectual total) de 84, indicant una intel·ligència mitjà baixa. Respecte als altres índexs, ens dóna una puntuació dins la mitjana en RP (raonament perceptiu) i en VP (velocitat de processament) i unes puntuacions més baixes en MT (memòria de treball) i CV (comprensió verbal). A nivell qualitatiu podem dir que en l’escala de Comprensió no entenia que se li preguntava però semblava més una dificultat a nivell de vocabulari.

En el COLE-1, els nombre d’error va ser reduït i vinculats a enunciats que impliquen vocabulari de ús poc quotidià més que a la interpretació o no dels propis enunciats i de la tasca que ens sol·liciten.

En el Reversal Test comptabilitzen dos tipus d’errors: les figures idèntiques tatxades i les figures diferents no tatxades. La puntuació a nivell quantitatiu que obté és de 72, per tant, està madur per iniciar la lectura. No fem valoració a nivell qualitatiu ja que aquesta es fa quan hi ha més de 20 errors.

El Test de Bender permet obtenir informació referent a tres aspectes:

a. maduresa perceptiva. És una valoració quantitativa on es comptabilitzen els errors en funció dels criteris establerts. En aquest cas la puntuació que obté B. és la corresponent a la capacitat viso-motora d’un nen de 7 anys.

b. possible deteriorament neurològic. No trobem cap indicador associat a aquest aspecte.

c. ajustament emocional. Tampoc hi ha cap indicador relacionat amb aquest aspecte que ens indiques la necessitat de continuar amb l’exploració en aquesta vessant.

Totes aquestes dades es plasmen en un informe psicopedagògic on es considera que existeixen dificultats en comprensió i producció del llenguatge però que aquestes estan relacionades amb aspectes de desconeixement de la llengua ja que no hi ha signe de cap alteració cognitiva i es valora que la seva maduresa cognitiva és l’adequada per iniciar l’aprenentatge de la lectura.

Es recomana:

- realitzar entrevista amb la mare per saber si encara estan en seguiment amb l’otorrinolaringòleg i facilitar-li material per part de la mestra de l’aula d’acollida per tal de fomentar a casa la llengua catalana.

- a l’escola continuar amb l’atenció amb la MALL i la MEE realitzant un treball sistemàtic a nivell de lecto-escriptura, vocabulari i expressió oral i escrita ja que aquestes dificultats lingüístics afecten totes les àrees curricullars.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada