En aquesta activitat vam continuar treballant les emocions bàsiques seguint l’esquema de l’activitat anterior.
Primer vam recordar aquells aspectes treballats en la sessió anterior i vam tornar a plantejar situacions que ens produïen aquelles emocions i com ens sentíem per després introduir l’enuig i la por.
Realment no van mostrar dificultats en el moment d’identificar aquestes emocions ni en representar-les amb el seu propi cos.
Vaig considerar més important reforçar el treball amb l’enuig ja que és una emoció que sol produir conductes inadequades i per tant, portar-nos conseqüències negatives. Principalment els infants van enfocar l’enuig en situacions amb els amics, on s’enfaden, es molesten, s’insulten, es peguen, ... Vam estar parlant de què passa en aquestes situacions que s’enfaden: si reaccionen agressivament o van a buscar l’ajuda d’un adult, ... i les conseqüències que té quan reaccionen amb violència. També vam comentar el fet que no per estar enfadats hem de donar cops als mobles o parets i que pensarien si quan els adults s’enfaden amb ells també reaccionessin com ho fan ells. Tots van coincidir en que no s’han de donar cops ni insultar ni faltar al respecte, però també reconeixien que els era difícil controlar-se quan s’enfadaven sobretot amb els iguals. En treure el tema de la família, la majoria deia que quan s’enfadaven el que feien era aïllar-se, marxar a la seva habitació...
Al igual que amb l’altra activitat, van estar participatius i amb ganes de parlar i explicar les seves vivències. Continuen mostrant dificultats per mantenir el torn de paraula i escoltar-se entre ells però crec que una mica si que han millorar respecte les sessions anteriors, continuarem treballant!!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada